Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kérdés, hogy melyik kereszténység van hanyatlóban? Az ősi,
  2013-02-18 18:38:43, hétfő
 
  A kérdés, hogy melyik kereszténység van hanyatlóban? Az ősi, vagy a judeo
2013. február 18. 13:25
Hunhír.info

templom.jpgHanyatlóban a kereszténység, válságban az egyház, vége a Nyugat vezető szerepének, vége ,,Európa korának"? - ilyen és ehhez hasonló kérdéseket tesz fel a világsajtó a XVI. Benedek pápa váratlan lemondását követő elemzésekben. Az alábbiakban Pat Buchanan amerikai konzervatív politikus gondolatébresztő, vitára késztető írását ismerteti a Heti válasz. Minden szavát azért nem kell szentírásnak venni...

A szerző arra keres választ, hogy mivé lett az egyház az elmúlt nyolc évben, XVI. Benedek pápa vezetése alatt. Bár nem hasonlítható elődje, II. János Pál karizmatikus alakjához, tevékenysége mégis sikeresnek mondható. Ősi szépséget és magasztosságot vitt a liturgiába, közelebb hozta az anglikán híveket. Az egyház jelentős mértékben terjeszkedik Afrikában - összegez Buchanan.

De ha egy fél évszázadra, nevezetesen 1962-re, a II. Vatikáni Zsinatra tekintünk vissza, az egyház hanyatlása szembetűnő - állítja a szerző. Pedig a reformereknek, köztük Joseph Ratzingernek is az volt a célja, hogy a modern világba vezesse az egyházat. A katolikusok között régóta tart a vita, hogy maga a Vatikán is segítette-e a válságot, vagy a '60-as évek ellenkultúrájának győzelmét egyébként is képtelenség volt megállítani, ezért is vált elkerülhetetlenné a hanyatlás.

Az egyház gyengülését amerikai példákkal igazolja. 1965-ben négy amerikai katolikus közül három járt vasárnap templomba, ma négyből egy. A papok száma egyharmaddal, az apácák száma kétharmaddal csökkent. A '60-as években 4 és fél millió diák tanult katolikus általános iskolában, ma ennek csak az egyharmada. A középiskolák száma felére csökkent. Templomokat kellett eladni, hogy a püspökség adósságát ki tudják egyenlíteni. A több évtizedre visszanyúló pedofílbotrány kitörölhetetlen szégyenfoltot hagyott az egyház becsületén.

Vezető katolikus politikusok, mint Joe Biden alelnök vagy Nancy Pelosi korábbi házelnök, támogatják az egyneműek házasságát, és olyan pártnak a tagjai, amely állami pénzből kívánja finanszírozni a terhességmegszakítást. Nyíltan gúnyolják az egyház tanítását a fogamzásgátlásról, a válásról, a szexuális erkölcsökről.

Ha a világban szétnézünk, úgy tűnik, mintha a katolicizmus és általában a kereszténység évszázados álmát aludná - véli a szerző.

A kereszténység bölcsőhelyén, a Közel-Keleten - Egyiptomtól Afganisztánig - üldözik és megalázzák a keresztényeket. Latin- Amerikában csökken a hívők száma.

Európában a kereszténységet már nem a Nyugat alapító hitének, a kultúra és civilizáció forrásának, hanem valamiféle antikvitásnak tekintik. A katedrálisok nagy részét az ősi görög vagy római templomokhoz hasonlóan műemlékként látogatják, olyan helyként, amelynek csak múltja van, jelene nincs.

,,A hit Európa. Európa a hit" - idézi a szerző Hilaire Belloc írót, és emlékeztet arra, hogy a Nyugat a XVI. századtól a XIX. századig Isten és a haza nevében győzte le az egész világot. De ma, amikor a hit kihalóban van Nyugaton, a kultúra is dekandenssé vált, a civilizáció is hanyatlóban. Ma nincs olyan nyugati ország, amelyik saját őslakosságának születési számával képes lenne a túlélésre.

A Nyugat, Elvetve a kereszténységet, új isteneket, új hiteket keresett, olyanokat, mint a kommunizmus, a fasizmus, a nácizmus. Mind elbukott. A paradicsomot most a legújabbakkal kívánja megteremteni, ilyen a demokratikus kapitalizmus, a fogyasztói társadalom, a globalizmus, az egyenlőség.

A szekuláris világ legyőzte Isten világát. De az iszlám országokban több évszázados álmából ébredezik egy ősi, transzcendens hit, és kész arra, hogy megmérkőzzön az agnosztikus Nyugattal. A küzdelem kimenetele kétséges -fejezi be írását Pat Buchanan.

Buchanan számos könyv szerzője, korábban Nixon, Ford, Reagan elnökök főtanácsadója volt.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=62047
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gondolatébresztő, kereszténységet, kitörölhetetlen, pedofílbotrány, őslakosságának, keresztényeket, jpghanyatlóban, magasztosságot, kereszténység, afganisztánig, reformereknek, főtanácsadója, legújabbakkal, finanszírozni, szégyenfoltot, transzcendens, antikvitásnak, katedrálisok, paradicsomot, kétharmaddal, terjeszkedik, erkölcsökről, egyharmaddal, templomokhoz, ratzingernek, elemzésekben, megteremteni, katolicizmus, szentírásnak, bölcsőhelyén, tevékenysége, megmérkőzzön, karizmatikus, demokratikus, kapitalizmus, középiskolák, szerző arra, elmúlt nyolc, anglikán híveket, egyház jelentős, egyház hanyatlása, modern világba, katolikusok között, egyház gyengülését, papok száma, apácák száma, középiskolák száma, püspökség adósságát, több évtizedre, egyház becsületén, egyneműek házasságát, egyház tanítását, János Pál, Vatikáni Zsinatra, Joseph Ratzingernek, Nancy Pelosi, Egyiptomtól Afganisztánig, Latin- Amerikában, Hilaire Belloc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Pillangó  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Gaál Viktor gondolata  A föld szépségéért  Alakot vált...  Miért nem menti meg Jézus...  Környezetvédelem  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Beney Zsuzsa - Álom  Ma  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Kellemes esti időtöltést  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Az elfogadásnak...  Emberként automatikusan értéke...  Szép estét kedves látogatóimna...  Volt egy...  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Környezetvédelem  Életművészet  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Emlék  Sokkal bölcsebb a természet,  Volt egy...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ébredj  Facebookon kaptam  Emlék  Búzaszentelés  Amit átélünk,  Becsüld meg azt amid van,...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szerző arra, elmúlt nyolc, anglikán híveket, egyház jelentős, egyház hanyatlása, modern világba, katolikusok között, egyház gyengülését, papok száma, apácák száma, középiskolák száma, püspökség adósságát, több évtizedre, egyház becsületén, egyneműek házasságát, egyház tanítását, szexuális erkölcsökről, világban szétnézünk, kereszténység évszázados, kereszténység bölcsőhelyén, hívők száma, katedrálisok nagy, szerző Hilaire, haza nevében, egész világot, paradicsomot most, legújabbakkal kívánja, demokratikus kapitalizmus, fogyasztói társadalom, szekuláris világ, iszlám országokban, agnosztikus Nyugattal, küzdelem kimenetele, gondolatébresztő, kereszténységet, kitörölhetetlen, pedofílbotrány, őslakosságának, keresztényeket, jpghanyatlóban, magasztosságot, kereszténység, afganisztánig, reformereknek, főtanácsadója, legújabbakkal, finanszírozni, szégyenfoltot, transzcendens, antikvitásnak, katedrálisok, paradicsomot, kétharmaddal, terjeszkedik, erkölcsökről, egyharmaddal, templomokhoz, ratzingernek, elemzésekben, megteremteni, katolicizmus, szentírásnak, bölcsőhelyén, tevékenysége, megmérkőzzön, karizmatikus, demokratikus, kapitalizmus, középiskolák, hasonlítható, hanyatlóban, civilizáció, dekandenssé, konzervatív, egyiptomtól, kommunizmus, egyenlíteni, visszanyúló, országokban, katolikusok, templomokat, agnosztikus, megállítani, képtelenség, gyengülését, globalizmus, politikusok, műemlékként, alábbiakban, nevezetesen, egyharmada, forrásának, valamiféle, évszázados, hanyatlása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.